Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Sezóna 2014/2015 III. třída

FOTBALISTÉ SUCHÝCH LAZCŮ S PŘEDSTIHEM SLAVÍ POSTUP DO OKRESNÍHO PŘEBORU

publikováno 27.05.2015

Po nepříliš vydařené sezóně 2013/2014, která nakonec znamenala sestup našich fotbalistů z Okresního přeboru do III. třídy zdá se přišel zlom. Fotbalu se ujal nový výbor v jehož čele stojí předseda Lukáš Lenc. Cílem sezóny 2014/2015 bylo jednoznačně vrátit sucholazecký fotbal zpět do Okresního přeboru. Před sezónou se podařilo domluvit na spolupráci s hráči, kteří byli většinou naši kmenoví, ale v minulé sezóně byli na hostování v jiných oddílech. Jednalo se o Havelku, Švece, Stuchlíka a Baldu. Důležité pro fungování týmu bylo rovněž, že zůstal Ondra Vlha. Spolu s těmito hráči byli v týmu většinou naši kmenoví fotbalisté, kteří tým vhodně doplnili. V podzimní části sezóny mělo mužstvo velké výkyvy ve výkonnosti, kdy zejména zápasy na hostujících hřištích měly k ideálu daleko. Z domácího hřiště jsme si udělali pevnost ze které se body neodvážely. Nakonec náš tým skončil podzimní část na postupové první příčce s dvoubodovým náskokem na nejbližšího pronásledovatele s bilancí 9 výher, 0 remíz a 2 proher.


Během zimní přípravy se náš tým připravoval v domácích podmínkách a využíval rovněž umělou trávu v Těškovicích. Tým jsme během přípravy a začátku jarní části doplnili o další bývalé hráče Vladimíra Kožušníka a Jardu Lauba se kterým se podařilo přivést i jednoho z jeho synů Davida, se kterým vytvořil stoperskou dvojici. Jak se ukázalo právě toto posílení se nám povedlo a díky posílení obrany se zlepšily nejen její výkony, ale i výkony celého mužstva. Jarní částí do současné době vyjma remízy v derby utkání v Komárově procházíme jako nůž máslem. Zejména domácí výhra  8:0 z dosud druhou Březovou jasně ukázala, který tým si postup zaslouží. Díky našim výborným výsledkům a ztrátám našich pronásledovatelů jsme již tři kola před koncem na prvním místě s nedostižným náskokem 17 bodů. Kromě již zmíněných Jardy a Davida Laubových se velkou měrou na postupu podílel nejlepší střelec soutěže Rosťa Švec, který dosud vstřelil 32 gólů. V útoku mu zdárně sekundoval Ondra Vlha (dosud 22 gólů). K dalším oporám týmu se zařadili Filip Balda, Vladimír Kožušník, Standa Stuchlík, Michal Havelka a velké zlepšení proti podzimní sezóně zaznamenal Lukáš Lenc. Nejen tito hráči se podíleli na postupu. I dalším je potřeba vyjádřit velké díky, protože i když třeba nestrávili na hřišti takovou porci minut jako již zmínění, tak byli důležitou součástí fotbalového kolektivu. Více stále očekáváme od Martina Mikšíka a hlavně od Michala Adamčíka, kterému se jarní sezóna nezcela vydařila. U obou je, ale velký příslib do budoucna, že by se mohli stát ještě platnějšími členy kádru.


Zvláštní poděkování patří Lukáši Lencovi, který nejen, že se ze své funkce předsedy musí postarat nejen o chod klubu, ale i přesto se dokáže výborně připravit na samotná utkání. Samozřejmě velký dík patří dalším členům nově vzniklého výboru a rovněž realizačnímu týmu mužského týmu, který tvoří trenér Jaroslav Chmel a jeho asistent Roman Vašíček.


Samostatnou kapitolou zejména jarní části jsou naši fanoušci. Pro nás fotbalisty velké překvapení, že za námi dokázali jezdit na všechna utkání i ve venkovním prostředí v hojném počtu a tento postup musí být věnován i těmto lidem.


Jedním z věrných fanoušků našeho týmu zůstal i po svém zvolení nově zvolený starosta obce Petr Orieščík, kterému bychom za jeho přízeň rovněž chtěli poděkovat.


I když se pro nás sezóna vlastně již dohrává, je to zároveň i příprava na sezónu novou. Na sezónu ve které budeme chtít uspět i v Okresním přeboru. Ze současného týmu se nám snad podaří udržet většina kádru a již teď sondujeme situaci ohledně možného hráčského doplnění. V Okresním přeboru určitě nebudeme chtít hrát druhé housle a podle toho se na něj budeme muset připravit.
 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil sorty | 28.05.2015 9:13
Poslední zápas odehrajeme s největší pravděpodobností v Kyjovicich již od 10:00 hodin.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery